1. Haberler
  2. Yapay Zeka
  3. Ripple (XRP) Nedir?

Ripple (XRP) Nedir?

featured

Kripto para piyasası ile ilgilenen yatırımcılar Ripple nedir sorusunu yöneltmektedirler. Ripple 2012 yılında bir ödeme ağı sistemi ve kripto para değeri olarak ortaya çıkmıştır. Kripto para birimlerinin merkeziyetsiz olduğu bilinmesine rağmen Ripple’da durum çok farklıdır. Bir şirket tarafından yönetilen bu kripto para birimi merkeziyetsiz değildir. Kısaltması ise XRP’dır.

Ripple, büyük miktarlardaki varlıkların hızlı ve güvenli bir biçimde transfer edilmesini amaçlamaktadır. Üstelik diğer yöntemlere göre Ripple ile para transferi yapmak oldukça ucuzdur. Ripple’ın dünyanın pek çok yerinde ofisi bulunmaktadır. Bu da Ripple’a olan güveni artıran bir unsurdur. Ripple fiyat olarak diğer kripto para birimleri gibi sürekli değişkenlik göstermektedir.

Ripple hangi avantajları sunmaktadır?

XRP nedir ne işe yarar sorusu ile pek çok kez karşılaşılmaktadır. XRP, yani Ripple piyasa değeri olarak kripto para birimleri arasında 7. sıradadır. Ripple’ın sunduğu avantajlar ise aşağıda sıralanmıştır:

  • Piyasa değeri bakımından 7. sırada olmasından dolayı birçok borsada listelenmekte ve yatırımcılar tarafından güven duyulmaktadır.
  • Para transferlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.
  • Para transfer maliyetleri diğer yöntemlere göre oldukça ucuzdur.
  • Bankalar ve şirketlerle anlaşmalar yaparak değerini her geçen gün artırmaktadır.

Ripple tüm bu avantajların yanında kripto para piyasasında yer alan herkese adını duyurmuştur. Yatırımcılar güvenilir bir şekilde bu kripto para birimine yatırım yapabilmektedirler.

Ripple’ın Bitcoin’den farkı nedir?

Ripple ve Bitcoin arasındaki farklar birçok yatırımcı tarafından merak edilen bir konudur. Ripple, yani diğer bir adıyla XRP bazı özellikleriyle Bitcoin’den ayrılmaktadır. Ripple ve Bitcoin arasındaki farklar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Ripple bir şirket bünyesinde yer alıp denetlenirken Bitcoin tamamen merkeziyetsizdir.
  • Bitcoin transferlerinde saniye başına 4 işlem yapılabiliyorken, Ripple bir saniyede 1500 işlem yapabilmektedir.
  • Ripple para transferi konusunda Bitcoin’e göre çok daha az maliyetlidir.

Ripple ve Bitcoin arasındaki en önemli farkı transferlerdeki işlem sayısı oluşturmaktadır. Ripple ile zaman zaman değişmekle birlikte saniyede 1500 işlem yapılabilmektedir. Bu da bankaların Ripple ile çalışmak istemesinin en büyük nedenleri arasındadır. 

Ripple madenciliği nasıl yapılır?

Ripple madenciliği nasıl yapılır sorusu da sık sık sorulmaktadır. Ne yazık ki Ripple madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi değildir. Dolaşımda ne kadar Ripple olacağına şirket karar vermektedir. Ripple’da diğer kripto para birimlerinden farklı bir üretim sistemi kullanılmaktadır.

Ripple nasıl satın alınır?

Ripple adlı kripto paraya yatırım yapmak isteyen kullanıcılar XRP nasıl alınır sorusunu yöneltmektedirler. XRP satın almak yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Kripto para borsalarının neredeyse tamamında XRP listelenmektedir. Bu borsalardan dilediğinize giriş yaparak güncel fiyattan Ripple alabilirsiniz. Ayrıca Ripple alabilmek için dilediğiniz bir fiyattan emir girmeniz de mümkündür. Girdiğiniz emir tutarı ile Ripple fiyatı çakıştığında satın alım işlemi gerçekleşecektir.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Ripple (XRP) Nedir?
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir