Türkiye’nin sanayi üretiminde ve ihracatında büyük önem taşıyan saraciye sektörünü, en kapsamlı düzeyde temsil eden Saraciye Sanayicileri Derneği (SSD), yeni başkanını seçti. Son 20 yıldır ilk kez iki adayın yarıştığı seçimlerin kazananı Hasan Süren oldu.
Süren, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, “Son derece heyecanlı ve centilmence geçen bir seçim sürecini tamamladık. En köklü sektörlerimizden biri olan saraciye sektörüne bugüne kadar emeği geçen ve bu seçim sürecinin bir parçası olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçimle tek bir kazananımız var; o da başta çanta, cüzdan, kemer olmak üzere yaklaşık 50 farklı ürünün üretimini gerçekleştiren ve dünyanın dört bir yanına ihracat yapan saraciye sektörümüz. İnanıyorum ki sektörümüze emek veren tüm sanayicilerimizle ülkemizin üretimini, istihdamını ve ihracatını artırmak için var gücümüzle çalışarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları büyüteceğiz.” dedi.
Temelleri 15. yüzyılda atılan ve Türkiye’nin en köklü sektörlerinden biri olan saraciye sektörünü en kapsamlı düzeyde temsil eden Saraciye Sanayicileri Derneği’nin (SSD), yeni başkanı Hasan Süren oldu. İki turda tamamlanan ve 20 yıldan sonra ilk kez iki adaylı gerçekleşen seçimlerde Hasan Süren 46 oy alırken; Fahrettin Saraylı ise seçimleri 36 oyla tamamladı. Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi de olan Hasan Süren, başarılı bir seçim sürecini geride bırakmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Son derece heyecanlı ve centilmence geçen bir seçim sürecini tamamladık. En köklü sektörlerimizden biri olan saraciye sektörüne bugüne kadar emeği geçen ve bu seçim sürecinin bir parçası olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçimle tek bir kazananımız var; o da Türkiye saraciye sektörü. İnanıyorum ki sektörümüze emek veren tüm sanayicilerimizle ülkemizin üretimini, istihdamını ve ihracatını artırmak için var gücümüzle çalışarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları büyüteceğiz.” değerlendirmesini yaptı.
REKABET AVANTAJI İÇİN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETİŞTİRMEMİZ ŞART
Yeni dönemde izlenecek yol haritasına ilişkin de bilgi veren Süren, “Öncelikle ele alacağımız başlıklardan biri nitelikli iş gücü sorunu olacak. Sektörümüz için en büyük sorunların başında yetişmiş çalışan sorunu geliyor. EYT ile birlikte firmalar nitelikli elemanlarını da kaybetti. Bu bağlamda öncelik vereceğimiz konuların başında eğitim gelecek. Rekabet avantajını korumak için nitelikli iş gücü yetiştirmemiz şart. Saraciye sektörü 2024 yılına çok daha planlı girecek. Bu anlamda ihracatımızın da 2023 yılına göre artış göstermesini bekliyoruz. Dünyada saraciye sektörünün 150 milyar dolarlık bir potansiyeli var. Saraciye ürünleri dendiğinde akla öncelikle günlük hayatımızda sıkça kullandığımız çanta, cüzdan, kemer gibi ürünler geliyor. Ancak eyerden, saat ve telefon kılıfına kadar yaklaşık 50 çeşit ürün saraciye sektörü tarafından üretiliyor. Fatih Sultan Mehmet zamanına dayanan bir sektörümüz var; bu anlamda Türkiye’de en köklü sektörlerden biriyiz. Bu anlamda saraciye sektörümüz, dünyada en bilinen sektörler arasında ilk 2’de ya da ilk 3’te yer alıyor. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. 2022’de ihracatımız 320 milyon dolar oldu. Bu yıl ise yüzde 11’lik düşüş yaşadık. 2023 bir istisnaydı, daha planlı şekilde 2024’e gireceğiz.” dedi.
Tokat ili Niksar ilçesi Çiçekli köyü merkezli 7.0 büyüklüğündeki deprem tatbikatı, 20 Aralık 2024 tarihinde…
Tarım İl Müdürünün sergilemiş olduğu bu tavra şaşırdım mı? Elbette hayır, uygulamalarını yakından izleyen birisi…
Cumhurbaşkanının 2022 yılında Tokat ilimizde yaptığı açıklamada medine hurmalı kestane ballı manda yoğurdu tarifi vermişti.”Her…
Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Trend Medya’ya verdiği söyleşide, “BOP kapsamında Suriye ve Irak’ın…
Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, kentteki çeşitli ekonomik ve sosyal sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Durmaz,…
Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda, Çamlıbel Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli J. Uzm. Çvş. Ferman Karasakal için…