Tokat GaziOsman Paşa Üniversitesi bünyesinde kurulan fırınlarda ilk ürünler üretilmeye başlandı. Üretilen pasta ve tatlılar Üniversite Sosyal Tesislerde bulunan TOGÜ Terasta personel ve öğrencilerin tüketimine sunuldu.
Tokat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Resul GERÇEKCİOĞLU tarafından yapılan açıklamada Üniversite Tokat Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı bünyesinde başlatılan projenin ilk ürünlerinin üretildiğini ifade etti. Müdür GERÇEKCİOĞLU, öğrencilerin, iki yıllık öğrenim sürecinin bir yılını laboratuvarda geçireceğini ifade ederek tam donanımlı eğitim alarak hazır hale geleceklerini söyledi. TOGÜ (Tokat Gastronomi Ürünleri) adıyla patent alındığını da ifade eden GERÇEKCİOĞLU 60 farklı ürün üretileceğini söyledi. Ürünlerin, modern fırınlarda üretildiğini belirten GERÇEKCİOĞLU, öncelikli olarak kurumumuza sonrasında ise dışarıdan gelecek taleplere cevap verileceğini söyledi. Personel ve öğrencilerin ana ürün ekmek ihtiyacının karşılandığını söyleyen GERÇEKCİOĞLU aynı zamanda glütensiz ürünlerin ve tatlı türlerinin de üretildiğini ifade etti. Müdür Prof. Dr. Resul GERÇEKCİOĞLU, Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın destekleri ile projenin ilerleme kaydettiğini söyleyerek Rektör Yılmaz’a teşekkür etti.
Bugün bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve CHP Tokat İl Başkanı tarafından yapılan içme…
Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Erbaa ilçesine bağlı Doğanyurt ve İverönü köylerinde…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından topluma katkı faaliyetleri kapsamında kırsal bölgelerde sağlık desteği devam ediyor. Tıp…
Yeniden Milli Mücadele Hareketi'nin kurucusu ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden Aykut Edibali, vefatının 3. yıl…
Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir ile birlikte, AK…
Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yer alan Başçiftlik Kayak Merkezi, şehrin kış turizmine ve bölgesel kalkınmasına önemli…