Tokat’ın mistik havasını ve lezzet zenginliğini bir araya getiren Tokat Kebabı, sadece malzemeleriyle değil, adım adım izlenen özenli yapımıyla da fark yaratıyor. Tokat’ın özgün ürünleri, kebabın her adımında ön planda.
Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplanan Tokat domatesi, Artova patatesi ve Tokat yerli biberi; Tokat Kebabı’nın temelini oluşturuyor. Patlıcan ise özel olarak Tokat ve Kazova’da yetiştirilen organik patatesle buluşuyor. Alatyan’dan gelen biberler ve Niksar yöresinden gelen özenle seçilen etler, kebabın zengin lezzetini oluşturuyor.
Ancak bu kebap sadece malzemelerle değil, özenle seçilen hayvanların etiyle de şekilleniyor. Özellikle Artova’da kekikle beslenmiş koyun etleri, kebaba eşsiz bir lezzet katıyor. Kuyruk yağından tuzuna kadar her detay, Tokat’ın yerel ürünlerini ve doğallığını yansıtıyor.
Tokat Kebabı’nın lezzet yolculuğunda unutulmaz bir detay ise lavaşında gizli. Çamlıbel Ovası’nda özenle üretilen buğday unundan yapılan lavaş, kebapla bütünleşiyor ve lezzetini tamamlıyor.
Kebabın pişirilmesi de bir sanat. Ateşin alevleri, odunun seçimi ve kullanımı özenle gerçekleştiriliyor. Odun seçimi, is yapmayacak gürgen ağacından yapılıyor ve bu özen, kebaba eşsiz bir tat katıyor.
Tokat Haberlerine son dakika olarak göz atın!
Tokat Kebabı, Tokat’ın yerli ürünleriyle, özenle seçilmiş malzemeleriyle ve pişirme sürecindeki özel detaylarıyla sadece bir yemek değil, Tokat’ın kültürel ve lezzet mirası olarak öne çıkıyor.
Tokat'ta son dönemde küçük esnafların giderek artan ekonomik zorluklarla mücadele ettiği ve birçok işletmenin kepenk…
Tokat Kent Konseyi Başkanı Dr Selim Çakar, Kocaeli’de düzenlenen Kent Konseyleri Mevzuat Çalıştayı'na katıldı. 11-13…
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, 2017 yılında “Üretim Reform Paketi” kapsamında Tokat’ın da…
Turhal ilçesinde hayırsever Mustafa Özbay tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.…
Tokat’ta 10 Kasım anma programları Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Çelenk sunumunun ardından saat 9:05 tüm şehirde…
ATATÜRK, 34 yaşında Çanakkalede; “Dur Yolcu! Bilmeden bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğilde…