Pepino, Güney Amerika ülkesi Peru’nun anavatanı olan bir meyvedir ve Tokat’taki halk pazarlarında da kendini göstermektedir. Peru kavunu olarak da bilinen Pepino, salatalarda, tatlılarda ve dondurmaların yanında garnitür olarak kullanılmaktadır. Bu özellikleriyle Tokat’ta belirli kişiler tarafından tercih edilmektedir. Pepino’yu tezgahına koyan emekli Ziraat Teknikeri Mahmut Çelik, sadece pepino değil aynı zamanda kudret narı, kırmızı patates, aronya gibi çeşitli tropikal ürünler de ürettiğini belirtmektedir. Çelik, 2019 yılında ilk denemesini yaptıktan sonra geçen 5 yıl boyunca sürekli üretim gerçekleştirdiğini ifade etmektedir. Ayrıca yetiştirme koşullarının domates gibi olduğunu da vurgulamaktadır. Yukarıda belirttiğim bilgiler, Tokat’taki pepino üretimi ve ticareti hakkında kısa bir özet sunmaktadır. Pepino’nun farklı kullanım alanları ve üretim süreci hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için Mahmut Çelik, konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgi verebilecektir.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Pazar…
YouTube, içerik üreticiler için yalnızca bir platform değil, aynı zamanda bir kariyer ve marka oluşturma…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), 25-26 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenen “Uluslararası Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Seferberlik…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şeyda Sevde Kaya Sağlık Bilimleri Festivalinde (Sağlıkfest)…
Tokat İl Genel Meclisi 2025 yılı bütçe görüşmelerinde alınan kararlar ile Tokat İl Özel İdaresi…
Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj…