Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan ile şubenin basın sorumlusu Ayşe Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
❝YEREL BASIN ŞEHRİN HAFIZASIDIR❞
Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, gazeteciliğin çok kıymetli bir meslek olduğunu vurgulayarak, ❝Özellikle yerel basın, şehrimizin hafızasını tutan, sorunları görünür kılan ve çözüm yollarına katkı sunan çok önemli bir görevi yerine getiriyor❞ dedi.
Ceylan, demokrasinin, ifade özgürlüğünün ve toplumsal barışın güçlenmesinde basının rolüne dikkat çekerek, ❝Eğitim-Bir-Sen olarak basının bu rolünün farkındayız. Eğitim çalışanlarının sesi olurken, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde siz basın mensuplarının emeğini her zaman önemsiyoruz❞ ifadelerini kullandı.
❝GAZETECİLERİN EMEĞİNE SAYGI DUYUYORUZ❞
Meslek ilkelerine bağlı kalarak görev yapan tüm gazetecileri tebrik eden Ceylan, görevleri sırasında hayatını kaybeden basın mensuplarını da rahmetle andı. ❝10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, hepinize sağlık ve başarı diliyorum❞ diye konuştu.
AYŞE KÖPRÜLÜ: ❝KADIN GAZETECİLERİ GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ❞
Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Basın Sorumlusu Ayşe Köprülü ise kadın gazetecilerin sayısındaki artışın kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirterek, ❝Bir kadın emekçi olarak aramızda yeni kadın gazetecileri görmek beni daha da sevindiriyor. Hepiniz hoş geldiniz❞ dedi.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YAPAY ZEKA VURGUSU
Toplantıda basınla sendika arasındaki iş birliğinin önemine değinen Ceylan, dijital dönüşüm ve yapay zekanın gazetecilikte giderek daha fazla yer tuttuğunu ifade ederek, ❝Bu teknolojiler insanı ve insani değerleri yüceltmek için kullanıldığı sürece çok kıymetlidir❞ değerlendirmesinde bulundu.
EĞİTİM POLİTİKALARINA DAİR DEĞERLENDİRME
Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni eğitim modellerine de değinerek, eksik ve aksaklıkların sahadan gelen verilerle giderilmesi gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin itibarının korunmasının önemine işaret eden Ceylan, öğretmen yer değiştirme ve atama süreçlerinde yaşanan sorunların eğitim camiasını olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Program, karşılıklı sohbet ve iyi dileklerin ardından sona erdi.
















