İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, havaların ısınmaya başladığı nisan-ekim aylarında kene popülasyonunun arttığını belirtti. Şahin, ekiplerinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı mücadele çalışması yürüttüğünü ifade etti. Şahin, kent genelinde kenelerden insanlara bulaşan hastalığın önüne geçmek amacıyla mart-temmuz aylarında 220 bin büyükbaş hayvana üç sefer olmak üzere toplam 4 bin 750 litre flumetrin etken maddeli kene ilacı uygulandığını söyledi. Ayrıca il merkezi ve 11 ilçede 25 mobil koyun keçi yıkama havuzu çiftçilerin hizmetine sunulduğunu da belirtti. Kenelerin hayvanlarda ve insanlarda birçok hastalığın bulaşmasında vektör görevi gördüğüne dikkat çeken Şahin, “Keneler yaşamları boyunca bir veya birden fazla konakçıya ihtiyaç duyar. İnsanlar asıl konakçıları olmamasına rağmen, özellikle kenenin yoğun olduğu alanlarda korunmadan bulunan insanlara yapışarak kan emer ve KKKA gibi bazı hastalıkları bulaştırabilirler” dedi. Şahin, kene mücadelesi için kente ayrılan bütçenin yıllık 2 milyon lira civarında olduğunu da vurgulayarak, “Veteriner hekimlerimizin sahada ilaçlama konusunda yoğun çalışması ve çiftçilerimizin farkındalığının artmasıyla hastalığın ilimizde görülme oranı azalmıştır. Ancak vatandaşlarımız kene ve keneden bulaşan hastalıkların riskini asla hafife almamalıdır” diye konuştu.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü, 2025 yılında da il genelindeki huzur ve güven ortamını sağlamak için…
TOGÜ tarafından başlatılan akreditasyon çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın girişim ve…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın…
Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Erbaa İlçe Sağlık Müdürlüğü arasındaki protokol…
Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bora, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yerel…
“Sürdürülebilir Çevre, Yaşanabilir Mekânlar” vizyonu doğrultusunda çevreci projelere imza atmaya devam eden Tokat İl Özel…