Tokat İlinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan bir vatandaş, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan sonra rahatsızlandı. Hemen Tokat Devlet Hastanesi’ne başvuran hastanın tedavisi burada yapıldı ve genel sağlık durumu şu anda iyi durumda. Nisan ayından bu yana KKKA şüphesiyle toplamda 33 kişi hastaneye başvurdu. Bu hastalar da gerekli tedavi ve takipleri yapılarak sağlıklarına kavuşmaya çalışılıyor. Kona Kongo Kanamalı Ateşi, kene tarafından taşınan bir virüs nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık genellikle kırsal alanlarda yaşayan ve keneyle temas halinde olan insanları etkiler. İlk belirtileri, ateş, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrıları ve kanamadır. KKKA hastalığı ciddi sonuçlara yol açabilen bir hastalık olduğundan, herhangi bir belirti durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması önemlidir. Hastalığın yayılmasını engellemek için kene ısırıklarından korunmak da oldukça önemlidir. Kene ısırığından korunmak için uzun giysiler giymek, doğal kenelerden uzak durmak ve kene koruyucu ürünler kullanmak önerilir. Hastalığın erken teşhisi ve tedavisi, hastaların sağlıklarını koruması için önemlidir.
Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören Köyü grup yolunda seyahat eden bir vatandaşın aracı, yoğun kar…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Gençlik Buluşması" etkinliği kapsamında İbn-i Kemal Kız…
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik devam eden soruşturma çerçevesinde Tokat'ta bir döner zincirinin…
AK Parti Grubu adına söz alan Anayasa Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Yusuf Beyazıt, Türkiye Büyük…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş…
Kar, bereketin ve rahmetin simgesi olmakla birlikte, vatandaşlarımızın günlük yaşamını aksatmaması için titiz çalışmalar devam…