Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR’un yayınladığı Açık İş İstatistikleri Araştırması Raporunu duyurdu. Rapor, Türkiye genelinde 17 sektörü inceledi ve 270 bin 761 açık iş tespit edildi. İş arayanlar için uygun işlere yönlendirme amacıyla http://esube.iskur.gov.tr adresine başvurulması gerektiği vurgulandı. En çok talep edilen meslekler arasında makineci, lojistik elemanı ve temizlik görevlisi bulunurken, sektör bazında "Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri"nde garson, kat hizmetleri elemanı ve mutfak görevlisi gibi meslekler en fazla arananlar arasında yer alıyor. Ayrıca, makineci (dikiş) mesleğinde en yüksek açık iş oranı yüzde 4,8 olarak belirlendi. Bu işlere başvurmak isteyenlerin raporu incelemesi öneriliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son açıklamasında, İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı ikinci çeyrek sonuç raporunun önemine vurgu yaptı. 17 bin 181 işletme ile iletişime geçerek 270 bin 761 açık iş tespit ettiklerini belirten Işıkhan, iş arayanları uygun işlere yönlendirmek adına http://esube.iskur.gov.tr adresini ziyaret etmeye davet etti.
Rapora göre, araştırma kapsamında incelenen 17 sektörden 4'ünün Türkiye genelindeki açık iş oranının üstünde olduğu, 13 sektörün ise genel ortalamanın altında kaldığı görüldü. 1-9 çalışanı olan işletmelerde 114 bin 552 açık iş bulunurken, 10 ve daha fazla çalışana sahip işletmelerde ise 156 bin 209 açık iş olduğu rapor edildi. En yüksek açık iş oranı yüzde 2,9 ile "Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri" sektöründe gerçekleşti.
Türkiye genelinde en fazla iş talep edilen sektörler arasında gayrimenkul, imalat ve idari destek hizmetleri faaliyetleri öne çıkıyor. Makineci, lojistik elemanı ve temizlik görevlisi ise en çok talep gören meslekler arasında yer alıyor. "Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri" sektöründe ise servis elemanı (garson), kat hizmetleri elemanı, mutfak görevlisi, servis komisi ve bulaşıkçı (stevard) en fazla aranan meslekler olarak sıralandı.
Araştırmaya göre, en yüksek açık iş yüzdesi yüzde 4,8 ile makineci (dikiş) mesleğinde kaydedildi. Konfeksiyon işçisi, servis elemanı (garson), temizlik görevlisi gibi meslekler de en çok talep edilenler arasında yer alıyor. Türkiye genelinde ikinci çeyrekte açık işlerin yüzde 25,8'inin bu mesleklerde olduğu belirlendi.
Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlük ofis çalışanları, güvenlik görevlileri ve çay ocağı personeli, 24 Kasım Öğretmenler…
Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…
Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…
Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…