Zeytinyağlı taze fasulye, düşük kalorisi ve sağlıklı besin değerleri ile besleyici bir seçenektir. Bu lezzetli yemeği tüketerek kilo aldırmadan sağlıklı bir diyet yapabilirsiniz. Zeytinyağının antioksidan özellikleri de vücudu koruyarak sağlık için faydalıdır. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılar. Hem leziz hem de besleyici bir yemek arıyorsanız zeytinyağlı taze fasulye tam size göre!
Taze Fasulye: Sağlıklı Bir Sebze Yemeği
Taze fasulye, sağlıklı bir sebze yemeği olmasının yanı sıra kalorisi oldukça düşük bir yiyecektir. İçerdiği lifler sayesinde bağırsakların iyi ve düzenli çalışmasını sağlar. Ayrıca kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesine neden olur.
Zeytinyağlı Taze Fasulyenin Kalori Miktarı
Bir porsiyon zeytinyağlı taze fasulye yaklaşık 180 kalori içerir. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan fasulyede ise 22 kalori bulunur.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kilo Aldırır mı? Diyetlerde Tüketilebilir mi?
Diyetisyen Seda Sağbaş, zeytinyağlı taze fasulyenin kilo aldırmadığını ve 100 gramında ortalama 70 kalori bulunduğunu belirtmektedir. Bu nedenle öğünlerde tüketilebilir. Ek olarak hayvansal kaynaklı proteinlerle birlikte tüketimi de önerilmektedir. Besleyici özelliği yüksek olan zeytinyağlı taze fasulye yaz aylarında haftada iki defa rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Diyetisyen Selma Turan’dan Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Gerekli Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça veya 3 adet domates
- Tuz
Tarif:
Fasulyeleri ayıklayın ve iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bir tencereye yağ koyup içine doğranmış fasulyeleri koyup 8-10 dakika kavurun. Ardından içine salça ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Son olarak sarımsakları da ufak ufak doğradıktan sonra kavurmaya devam edin. Salça kullanacağınızda su ilave edin. Kısık ateşte pişirirken tuzu ekleyin ve servis yapın.
Diyet Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Gerekli Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 küçük boy patates
- 2 yemek kaşığı salça (tercihen biber)
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Tarif:
Patatesleri iri şekilde doğrayıp düdüklü tencereye atın. Ardından içine ayıklayıp doğradığınız fasulyeleri ve kalın doğradığınız patlıcanları ekleyin. Soğanları ve sarımsakları da ekleyin. Son olarak su ile açtığınız salçayı, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin. Düdüklüden ses geldiği zaman ocağın altını kısıp pişirmeye devam edin. Servis yapın ve afiyet olsun.