Tokat’ın Tarihinde Bir İlk! Yusuf Beyazıt TBMM Başkanvekilliği Koltuğunda

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Tokatlı, TBMM Başkanvekilliği görevine seçildi. Yusuf Beyazıt, yeni görevinin ardından ilk ziyaretini memleketine gerçekleştirirken, AK Parti teşkilatı ve milletvekilleri bu tarihi gelişmenin gururunu basın mensuplarıyla paylaştı.
Tokat, siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasına tanıklık ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekilliği görevine seçilen Yusuf Beyazıt, Cumhuriyet tarihinde bu makama ulaşan ilk Tokatlı olarak kentin gururu oldu. Yeni görevinin ardından ilk ziyaretini memleketi Tokat’a gerçekleştiren Beyazıt, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir ile İl Başkanı Adem Dizer’in katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Tokat’ın devlet yönetimindeki temsiliyetinin güçlenmesi açısından tarihi önem taşıyan buluşmada, Beyazıt’ın yeni görevi, siyasi tecrübesi ve kente yönelik beklentiler ön plana çıktı.
İLK ZİYARETİNİ MEMLEKETİNE YAPTI
Toplantıda ilk sözü alan AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer, Yusuf Beyazıt’ın TBMM Başkanvekilliğine seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Tokat’a yapmasının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.
Beyazıt’ın valilik, belediye ve MHP İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından basın mensuplarıyla buluştuğunu ifade eden Dizer, yeni görevin Tokat ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek Beyazıt’ın tecrübesine vurgu yaptı.
“TOKAT İÇİN TARİHİ BİR GÜN”
AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Yusuf Beyazıt’ın Meclis Başkanvekilliğine seçilmesini Tokat adına tarihi bir kazanım olarak değerlendirdi.
Tokat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle devlet yönetiminde önemli makamlarda temsil edildiğini belirten Aldemir, Beyazıt’ın Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.
Beyazıt’ın yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yol arkadaşlığı yaptığını hatırlatan Aldemir, edindiği tecrübeyle hem Tokat’a hem de Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını ifade etti.
Aldemir, “Bugün Tokat için tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bir Tokatlı hemşehrimiz bu görevi almış bulunmakta. Çok kıymetli Yusuf Bey, Cumhurbaşkanımızın yıllardan beri yol arkadaşı. Bundan sonra da engin tecrübesiyle Tokat’ımıza ve Türkiye’mize hizmet edecek. Bizler de ona eşlik ettiğimiz için gerçekten çok mutluyuz, gururluyuz. İnşallah hep beraber, el ele Tokat’a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
YENİ ANAYASA SÜRECİNDE BEYAZIT VURGUSU
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise Yusuf Beyazıt’ın yeni görevinde Türk siyasetine önemli katkılar sunacağını belirtti.
Beyazıt’ın bugüne kadar devletin farklı kademelerinde üstlendiği sorumluluklara dikkat çeken Arslan, özellikle yeni anayasa sürecinde önemli bir rol oynayabileceğini dile getirdi.
Arslan, “Yusuf abimiz Meclis Başkanvekili olarak görevine başladı. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bugüne kadar çeşitli kademelerde devletimize, milletimize hizmet etti. Bundan sonra da çok önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz. Bütün duamız ve arzumuz inşallah yeni anayasa sürecine büyük katkılarının olmasıdır. Türk siyasetine yapacağı katkılarla beraber Tokat’taki hizmetlere ve eserlere de katkısı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artacaktır. Hep beraber memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TOKAT’IN GURURU ANKARA’DA
Yusuf Beyazıt’ın TBMM Başkanvekilliğine seçilmesi, yalnızca siyasi bir görev değişikliği değil, Tokat’ın Cumhuriyet tarihindeki temsil gücü açısından da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Memleketine gerçekleştirdiği ilk ziyaretle dikkat çeken Beyazıt’ın yeni dönemde hem Meclis çalışmalarında hem de Tokat’a yönelik hizmetlerde nasıl bir rol üstleneceği merakla bekleniyor.



































































