71 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu: 1.302 Şüpheli Yakalandı, Tokat da Operasyonda Yer Aldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, son 10 günde 71 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyonlarda 832 kilogram uyuşturucu madde ile 425 bin 419 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1.302 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 844’ü tutuklanırken, 140 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Diğer şüphelilerin adli işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlara 1.955 ekip, 4 bin 800 polis, 17 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeği katıldı. Çalışmalar; Gaziantep, Adana, Samsun, Konya, Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin başta olmak üzere 71 ilde, Tokat’ın da aralarında bulunduğu geniş bir coğrafyada eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Yetkililer, gençleri uyuşturucu tehdidinden korumak ve toplumun huzurunu sağlamak amacıyla zehir tacirlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Operasyonların ardından açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı, başarılı çalışmalarda görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı personelini, Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyona katkı sağlayan tüm emniyet teşkilatını tebrik etti.




















