İmza sahibi olduğum Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifimizin komisyon görüşmelerini tamamladık.
Teklif; çocukların, kadınların, yaşlıların ve engellilerin korunmasını, aile kurumunun güçlendirilmesini ve çocuklarımızın her türlü ihmal, istismar ve tehdide karşı daha etkin şekilde korunmasını esas alan çok yönlü bir düzenleme niteliği taşımaktadır.
Kanun teklifiyle birlikte;
▫️ Doğum izninin 24 haftaya çıkarılması,
▫️ Babalık izninin 10 güne yükseltilmesi,
▫️ Çocukların sosyal ağlardaki zararlı içeriklerden, dijital bağımlılıktan ve siber zorbalıktan korunmasına yönelik yeni yükümlülüklerin getirilmesi,
▫️ Çocukların bulunduğu alanlarda belirli suçlardan hüküm giymiş kişilerin çalıştırılmasının ve iş yeri açmasının engellenmesi,
▫️ **Darülaceze’nin hizmet kapasitesinin genişletilerek; özellikle dar gelirli aileler, yaşlılar, engelliler ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza destek verilmesi ve aşevi hizmeti sunabilmesi,
▫️ Koruyucu aile modelinin teşvik edilmesi amacıyla çalışmayan ebeveynin sigorta priminin devlet tarafından karşılanması ve izin hakkı tanınması amaçlanmaktadır.
Aile ve Nüfus On Yılı vizyonuyla; aileyi, çocuğu ve toplumu koruyan, güçlendiren ve geleceğe daha sağlam hazırlayan adımları kararlılıkla atmaya devam ediyoruz.

















